Over ons

Rietbergh is een Nederlands kledingmerk gespecialiseerd in het verkopen van hoge kwaliteit maatpakken en trouwpakken onder eigen merknaam. Rietbergh is in 2006 opgericht door broer en zus Rutger en Daphne Rietbergh.

Komende uit een echte textielfamilie vinden Rutger en Daphne het van groot belang dat de kleding bijdraagt aan de persoonlijkheid van de drager en dat kleding de persoon hierin ondersteunt, zowel op het gebied van maatvoering als op het gebied van stijl.

Om die reden bezoeken Rutger en Daphne al jarenlang de modebeurzen in Florence, Parijs, New York, Las Vegas, Los Angeles en doen ze veel onderzoek naar de laatste trends en ontwikkelingen. De missie van Rietbergh is om de man zo goed mogelijk te helpen bij het maken van de juiste keuzes, zodat de kleding perfect aansluit bij het doel wat deze moet dienen.

Rutger Rietbergh

“Al op jonge leeftijd begonnen Daphne (destijds 18) en ik (destijds 21) met onze droom om ‘een eigen kledingmerk’ op te zetten. We hadden een duidelijk doel voor ogen namelijk ‘de beste- en meest complete leverancier worden op het gebied van maatpakken en trouwpakken.

Het is fantastisch wat we op dit moment al bereikt hebben. Ik kijk uit naar alle avonturen die we nog gaan beleven en de mensen die we nog gaan kleden. De erkenning die we (begin 2016) kregen dat onze klant Rik van de Westelaken werd benoemd tot best geklede man van Nederland was te gek om mee te maken en dit smaakt naar meer.”

Daphne Rietbergh – van Middelkoop

“Mijn broer en ik zijn echte dromers. Wij geloven er sterk in dat alles wat je kan bedenken je ook waar kan maken. Als klein kind was ik in mijn hoofd al bezig met het opzetten van een eigen kledingmerk en droomde ik er vaak over hoe dit er dan uit moest gaan zien. Ik zag mezelf al rondreizen over de wereld met een koffer vol stoffen om maatpakken voor allerlei verschillende type klanten te laten maken.

Bijzondere materialen en een mooie pasvorm is iets waar ik van hou. Dat ik van mijn hobby mijn beroep heb kunnen maken, is iets waar ik erg dankbaar voor ben. Vooral ook omdat ik dit mooie vak met mijn broer mag uitoefenen. Wat ik het leukste van mijn beroep vind is de reactie van de klanten wanneer ik ze heb mogen helpen met ontwikkelen van hun ideale maatpak of trouwpak. Het leren kennen van zoveel verschillende mensen is een absoluut voorrecht en zie ik als een verrijking van mijn leven.”

Eefje Span

“Sinds oktober 2019 mag ik deel uitmaken van het Rietbergh team. Iets waar ik erg trots op ben! Intern waren ze al langer op zoek naar versterking bleek achteraf, maar konden geen geschikte kandidaat vinden.
Mijn ervaring in meten, de merken waar ik voor heb mogen werken en de overeenkomsten van visie en karakter heeft hen doen overtuigen mij aan het team toe te voegen.
Met veel plezier mag ik dit mooie vak bij Rietbergh uitvoeren. Dat ik bij Rietbergh veel leuke en inspirerende mensen tegenkom maakt mijn werk extra mooi. Nog geen enkele dag spijt gehad van deze keuze.”

Ferry van Middelkoop

“Na mijn vormgevings- en brand management opleidingen te hebben afgerond, kwam ik al gauw terecht bij Rietbergh. Niet heel verrassend, aangezien Daphne mijn vrouw is en Rutger mijn zwager. Na eerst enkele jaren te hebben gewerkt als agent voor diverse internationale modemerken en als fotograaf voor dj’s en artiesten, lonkte het steeds meer om de diverse leuke werkzaamheden te combineren. Ik heb toen besloten om zelfstandig te worden om zodoende meerdere opdrachtgevers te kunnen helpen. Voor Rietbergh ben ik voornamelijk bezig met alle onderwerpen die zich op de achtergrond afspelen. Heel veel op de voorgrond zie je mij dus niet, maar de resultaten van mijn werkzaamheden als het goed is wel.” 

Maatwerk

Rietbergh levert maatwerk. Dit betekend dat wij geen collectie op voorraad hebben. Al onze producten, exclusief de accessoires en schoenen, zijn maatwerkproducten en worden per individu ingemeten. Een Rietbergh trouwpak wordt speciaal voor jou gemaakt, aan de hand van jouw persoonlijke maten en jouw persoonlijke wensen.

Meetsessie & doorpas

Tijdens een meetsessie tonen onze medewerkers je de mogelijkheden om je trouwpak samen te stellen. Nadat je hebt bepaald wat je zou willen, nemen wij je maten op en noteren wij deze in ons systeem.

Vijf weken later plannen wij de doorpas met je in, om de laatste puntjes op de –i te zetten. Indien je bent aangekomen/afgevallen zorgen wij er kosteloos voor dat je trouwpak wordt afgestemd aan jouw ‘uiteindelijke’ maat.

Alleen op afspraak

Wij werken alleen op afspraak. Op deze manier kunnen wij jou de volledige aandacht en rust geven die er nodig is om jouw ideale trouwpak samen te kunnen stellen.

Voorbeelden

Heb je voorbeelden op internet of in magazines gezien? Neem deze vooral mee. Je kunt de voorbeelden uitprinten, maar je kunt het ons ook gewoon laten zien op je mobiel. Pinterest, Flicker en Google afbeeldingen zijn goede applicaties waar je inspiratie op kunt doen. Heb je inspiratie gevonden op onze website? Dan hoef je deze uiteraard niet mee te nemen.

Ruime keuze aan stoffen

Wij werken al 10 jaar nauw samen met de bekendste stoffenhuizen uit Italië en Engeland. Hierdoor kunnen wij je ruim 10.000 verschillende soorten stoffen aanbieden.

Het juiste moment om contact op te nemen

We raden je aan om ruim drie maanden voor het huwelijk contact met ons op te nemen voor het inplannen van een meetsessie. Hierdoor heb je voldoende tijd en voorkom je stress rondom de aanschaf van jouw trouwpak.

Telefoon

026 - 320 3378

Adres

Schans 1
6931 SG
Westervoort
Nederland

E-mail

info@rietbergh.com

Openingstijden

Bezoeken zijn uitsluitend op afspraak:

Maandag 9:00-17:00 uur
Dinsdag 9:00-17:00 uur
Woensdag 9:00-17:00 uur
Donderdag 9:00-17:00 uur
Vrijdag 9:00-17:00 uur
Zaterdag 9:00-17:00 uur
Zondag Gesloten

Tijdsduur oriëntatiegesprek:  c.a. 1 uur
Tijdsduur meetsessie:           c.a. 2,5 uur

Pin It on Pinterest