Ben je van plan te gaan trouwen op het strand? Lees dan dit artikel voor diverse tips, tricks & trends voor het ideale strandtrouwpak.

 

Kies voor een lichte stof

Als je gaat trouwen op het strand is het belangrijk dat je een trouwpakkenstof kiest met een juiste zwaarte van de stof. Dit kunnen het best stoffen van 220 gr tot maximaal 260 gr. zijn. Stoffen zwaarder dan dit zijn veel te warm om gedragen te worden in de zon en zeker op het strand. Houd hier dus rekening mee bij het kiezen van je trouwpak of het samenstellen van je trouwpak op maat.

Geschikte kleuren voor op het strand

Je kunt in principe in elke kleur trouwen die je wilt. Het mooiste is uiteraard wel dat er in lijn in het geheel zit  en dat jouw trouwpak aansluit bij de jurk van je partner en het thema van je bruiloft.

Kleuren die erg mooi zijn op het strand en ook veel door onze klanten worden gebruikt zijn:

 

 • Beige
 • Offwhite
 • Lichtblauw
 • Bruin
 • Middenblauw
 • Groen
 • Burgundy

Schoenen VS blote voeten

Een mooi paar bijpassende schoenen staan altijd mooi onder een trouwpak. Echter wanneer je op het strand gaat trouwen heeft het ook nog weleens z’n charme om geen schoenen te dragen, maar in plaats van schoenen een paar slippers of zelfs op je blote voeten. Mocht je slippers gaan dragen, kies dan wel slippers die aansluiten bij de kleur van je trouwpak. Kies je om op je blote voeten te gaan, houd er dan wel rekening mee dat het zand nogal eens aan de hete kant kan zijn. Klanten van ons die het oorspronkelijke idee hadden om op blote voeten te gaan trouwen, hebben uiteindelijk toch hun schoenen aangehouden omdat het zand te heet was. Wij adviseren je dan ook om rekening te houden met beide mogelijkheden. Zo ben je altijd voorbereid.

“Beige, groen, lichtblauw en burgundy zijn perfecte kleuren voor op het strand.”

Geschikte schoenkleuren

Onderstaand enkele tips voor geschikte schoenkleuren. Let erop dat je bij pakken met lichte kleuren, schoenen draagt met een zool met een lichte kleur!

 • Beige : Bruin, donkerbruin, cognac
 • Offwhite : Beige, zandkleur,
 • Lichtblauw : Bruin, donkerbruin, cognac
 • Bruin : Bruin, donkerbruin, cognac
 • Middenblauw : Bruin, donkerbruin, cognac, zwart
 • Groen : Bruin, donkerbruin, cognac, zwart
 • Burgundy : Donkerbruin, rum, zwart, lak

Wel of niet driedelig?

Als ik trouw op het strand kan ik dan wel of niet een driedelig pak dragen? Uiteraard kun je gewoon een driedelig pak dragen op het strand. Een driedelig pak ziet er gewoon hartstikke gaaf uit en de lichte stof van 220 gram die je hebt gekozen zorgt ervoor dat je het niet te warm hebt. Daarnaast kun bij een driedelig pak er ook nog voor kiezen om het jasje even uit te trekken en om verder te gaan in je gilet en je overhemd op maat. Later op de dag, wanneer het iets afkoelt of wanneer de rest van de foto’s gemaakt worden, trek je jouw jasje gewoon weer aan. Door te kiezen voor driedelig, zorg je op voorhand voor een multifunctionele look en tevens worden je trouwfoto’s hierdoor veelzijdiger doordat je niet één maar twee soorten looks creëert.

Das, geen das of juist een strik?

Of je wel of geen das wil dragen is helemaal aan jou zelf om te bepalen. Een das dragen komt echter altijd wel iets gekleder over naar onze mening. Het zorgt voor een chique look die wat formeler overkomt dan wanneer je geen das zou dragen. Wil je echter een lossere informelere uitstraling dan is het niet dragen van een das een goede optie. Weet je het echter nog niet helemaal? Kies er dan voor om wel een mooie das aan te schaffen, maar op de dag zelf pas te bepalen of je hem wel of niet zal dragen. Je hebt dan dus een plan A en een B. Een strik dragen kan uiteraard ook erg mooi overkomen en geeft een eigentijdse look aan het geheel. Ook dit is een keuze. Wij raden je aan om meerdere stijlen tijdens de doorpas te passen en samen met je entourage en het stylingadvies van je tailor te bepalen welke look jou het beste past.

De laatste trouwpakkentrends voor trouwen op het strand

Een van de blijvende trends is het beige trouwpak. Deze kleur doet het al jaren erg goed op het strand. Los van dat het een mooie kleur is, sluit de kleur perfect aan bij de omgeving van het strand. De zandkleurige beige look van de stof in combinatie met de kleur van het zand zorgt voor één geheel en dat zorgt veelal voor de mooiste uitwerking.

Een andere trend voor op het strand is het lichtblauwe trouwpak. Veelal in verschillende kleurverzadigingen gebruikt door onze klanten, is ook deze kleur een tijdloze trend vaste keuze. Blauw sluit natuurlijk perfect aan bij de blauwe zee op de achtergrond. De nieuwste trend voor aan zee is het groene trouwpak. Groen is de laatste periode echt aan een opmars bezig. Enkele jaren geleden waren er nog maar weinigen die het aandurfden om in het groen te trouwen. Wellicht kwam dit omdat er nog niet veel kleurverzadigingen in het groen beschikbaar waren. Momenteel kunnen wij met Rietbergh tientallen soorten groen aanbieden vanwege onze nauwe samenwerkingen met de vele stoffenhuizen. Het is dus niet meer kiezen uit twee soorten groen, maar kiezen uit ruim 25 soorten groen. Een andere trend is het burgundy trouwpak. Burgundy is een paars/rode kleur die aansluit bij vele soorten kleuren trouwjurken en die net iets verder gaat dan het al geaccepteerde groen.

Het resultaat is oogverblindend, maar vooral ook uniek. Voor meer trends of advies raden we je contact op te nemen met ons via info@rietbergh.com

Pin It on Pinterest