Een van de meest gestelde vragen rondom het trouwpak is zonder meer de vraag “Wanneer moet ik mijn trouwpak uitzoeken?” Een trouwpak kopen is namelijk iets bijzonders en waarschijnlijk niet iets wat je vaker hebt gedaan.  
In dit artikel geeft trouwpakkenprofessional Rutger Rietbergh van Rietbergh trouwpakken de aanstaande bruidegoms én bruiden alle benodigde informatie rondom dit onderwerp.


Wanneer moet ik langskomen?

Rutger: “Wij raden iedereen die een trouwpak op maat wilt aanschaffen aan om circa acht weken voor het huwelijk bij ons langs te komen. Door onze levertijd van vijf weken is er dan namelijk nog genoeg tijd (3 weken) om stressloos de overige benodigde accessoires te bepalen en uit te zoeken. Verder willen bruidegommen nog wel eens gaan trainen of afvallen voor hun grote dag. Ook dan is acht weken voor de datum een geschikt moment om langs te komen. Wanneer je heel maatvast bent en je graag eerder het trouwpak wilt regelen dan is het natuurlijk gewoon mogelijk om eerder langs te komen. Echter bij schommelingen in het gewicht van vijf kilogram of meer raden wij je aan om toch dichter op de huwelijksdatum de afspraak in te plannen.

Help… ik trouw over drie weken en heb nog geen trouwpak!

Doordat onze productie in Europa is gevestigd en niet in Azië, is het bij ons mogelijk om het trouwpak in 2 á 3 weken in huis te hebben. Deze versnelde productie heet bij ons een expres productie (of levering) en is tegen een meerprijs realiseerbaar. Een uitkomst voor de klant die op het laatste moment toch nog een trouwpak op maat wil aanschaffen of die geen vertrouwen heeft in zijn huidige/voormalige leverancier.


Hoe werkt zo’n expres productie?

Een expres productie werkt als volgt: Het pak wordt in de productie voorgetrokken op de reguliere orders. De order wordt rood gelabeld en hierdoor weet men in de productie dat er haast is met deze order. Doordat bij ieder onderdeel van het pak (denk aan schouders, borstpand, binnenwerk etc) de expres orders voorgaan, is het maatpak ongeveer 6 werkdagen eerder klaar. Weest gerust; elke expres order wordt met dezelfde liefde behandeld als de pakken van de reguliere orders. Verder is de levertijd ook sneller bij een expres order doordat de productie het met de expresdienst van UPS verstuurd. Hierdoor duurt de verzending maar één dag, i.p.v. 4 a 5 werkdagen. Voor de expresservice berekenen wij uiteraard wel een meerprijs.

 

” Wij raden je aan om ca. 8 weken van te voren langs te komen. “

Hoe gaan wij te werk?

We maken een afspraak voor een datum afgestemd op de agenda van de aanstaande bruidegom. Bij binnenkomst gaan we eerst even zitten om de dag door te nemen. Voorbeelden van de vragen die we stellen zijn bijvoorbeeld; Waar zijn jullie van plan om te trouwen? Wat voor een sfeer wensen jullie voor de bruiloft? Wat vindt jullie als bruid (en bruidegom) belangrijk aan een pak en wanneer jullie geen ervaring hebben met een (maat)pak, dan vragen we door op de inhoud van kleding in het algemeen. Waar worden jullie gelukkig van met de huidige kleding? Door de sfeer en het gevoel van jullie huwelijk te begrijpen, is het voor ons mogelijk om ons in te leven in jullie situatie. Hier komen vanzelfsprekend betere- en logische resultaten uit.  Wij reserveren gemiddeld drie uur voor een afspraak met een trouwklant, omdat we dit een tijdspad vinden waarop het mogelijk is om in alle rust de juiste keuzes te maken. Verder krijgen onze klanten de volledige aandacht doordat wij uitsluitend op afspraak werken.


Hoeveel mensen kan ik meenemen bij het uitzoeken van een trouwpak?

Het is mogelijk bij ons om meerdere mensen mee te nemen voor de afspraak. Wij zorgen altijd voor een hapje en een drankje en dit laten we aansluiten bij de hoeveelheid mensen die je meeneemt. Wij vragen daarom altijd van tevoren hoeveel mensen je wenst mee te nemen bij de afspraak, zodat wij ons op de ontmoeting kunnen voorbereiden. Wij raden je overigens niet aan om te veel mensen mee te nemen. Hoe meer mensen, des te groter het aantal meningen.Te veel meningen kan zorgen voor onzekerheid in je keuzes. Uiteraard is deze keuze altijd aan jou.


Wat gebeurt er als ik aankom of afval?

Wanneer je per ongeluk toch bent aangekomen of juist bent afgevallen, kan dit ervoor zorgen dat het trouwpak iets te strak of juist iets te los zit. Een trouwpak op maat is naar je lichaam gemaakt en wanneer deze veranderd heeft dit invloed op het eindresultaat. Wij bieden de klant de service om dit kledingstuk kosteloos te vermaken en deze passend uit te leveren. Hierdoor ben je gegarandeerd verzekerd van een perfect zittend trouwpak op jullie trouwdag.


Hoe lang duurt een afspraak voor het uitzoeken van een trouwpak?

Wij reserveren altijd drie uur voor het uitzoeken van een trouwkostuum. Dit kan misschien lang lijken, maar het is gebleken dat voor het maken van de juiste keuzes de tijd een belangrijke factor is.  Het uitzoeken van een trouwpak kost gemiddeld 2 ½ tot 3 uur de tijd. Wij zullen er altijd zorg voor dragen dat we jouw trouwpak bijzonder maken en afgestemd op jou als drager.

” De productietijd van een trouwpak op maat is 5 weken, maar is te versnellen (tegen een meerprijs) naar 3 weken. “

Pin It on Pinterest