Welke schoenen onder welk trouwpak?

TIPS & TRICKS

Zorg ervoor dat de kleur van je trouwpak aansluit bij de kleur van de bruidsjurk.

Het allerbelangrijkste onderdeel bij het aanschaffen van een trouwpak is dat een trouwpak aansluit bij de trouwjurk van je partner. Het is een traditie dat beide kledingstukkenzonder de partner worden aangeschaft. Dit maakt het dan ook altijd weer een uitdaging voor de klant en de tailor om, zonder elkaars trouwjurk of trouwpak gezien te hebben, een outfit te creëren die op elkaar afgestemd is. Als je een goede tailor hebt is jouw tailor voorbereid op deze situatie. Bij Rietbergh vragen we altijd naar een sample/stukje stof van de trouwjurk en vragen we of de klant deze mee kan nemen (in een envelop) tijdens de ontmoeting. Dit is de ideale manier voor ons om jou naar jouw ideale trouwpak te leiden die perfect aansluit bij de bruidsjurk van je partner, zonder de traditie te verbreken en zonder een glimp op te hebben gevangen van de stof van de trouwjurk.

Wanneer moet ik mij in laten meten voor een trouwpak?

Bij Rietbergh adviseren wij om minimaal 8 weken van te voren een afspraak in te plannen om zodoende stress te voorkomen.De productietijd van een trouwpak op maat is gemiddeld vier a vijf weken. Dit betekend dus dat we een bufferaanhouden van drie weken. Uit ervaring weten wij dat deze extra drie weken levensreddend kunnen zijn.Het komt namelijk best vaak voor dat de klant in die vier á vijf weken productietijd aankomt of afvalt.

Het verschil tussen een maatpak en een vermaakpak

Een vermaakpak is een pak met een confectiemaat die dusdanig wordt vermaakt dat hij jou ongeveer past. Dit type pak vindt je in de meeste trouwwinkels en kun je vaak direct meenemen uit de winkel. Een maatpak daarentegen wordt volledig op jouw unieke lichaamsmaten geproduceerd en heeft daarom ook een gemiddelde productietijd van 4 a 5 weken. De meeste mensen hebben verschillende soorten maten van benen en lichaam. Bijvoorbeeld een maat 48 jasje en een maat 52 broek. Bij een confectie trouwpak moet je echter altijd uit één maat kiezen. Het onderdeel dat niet past wordt dan vaak ter plaatse vermaakt. Veelal komt dit niet ten goede voor de pasvorm. Bij een te lange pantalon schuift bij een vermaakpak de knie naar onder, waardoor hij technisch gezien op scheenhoogte zit. Vanzelfsprekend geeft dit nooit het beste resultaat weer. Een voordeel is wel dat je je trouwpak gelijk mee kunt nemen.

Houdt rekening bij het kiezen van de stof met het klimaat/temperatuur van de locatie

Als je in de zomer gaat trouwen kies dan geen 250 gr of zwaardere (340 gr/ 350 gr) stof. Stoffen met deze dikte zijn herst/winterstoffen en erg warm. Op een zomerse dag zal je anders flink gaan zweten. Ondanks dat deze stoffen ook erg mooi zijn, raden we ze dan ook absoluut niet aan. Tenzij je in een land gaat trouwen waar het klimaat herfstachtig/winters is.Als je in de winter gaat trouwen raden we je juist aan om een  250 gr of zwaardere (340 gr/ 350 gr) stof te kiezen. Deze dikkere stof zorgt ervoor dat je warm genoeg blijft als je buiten de trouwfoto’s gaat maken. 

” Zorg ervoor dat de kleur van je trouwpak aansluit bij de kleur van de trouwjurk.”

De manchetten behoren niet meer dan 1,5 cm onder de mouwen van het jasje vandaan te komen.

Niets komt slordiger over dan te lange manchetten die onder de mouwen van de trouwpak tevoorschijn komen. De manchetten van je shirt mogen maximaal 1,5 cm onder de mouw uitsteken. Te lange manchetten betekend vaak dat het jasje van je trouwpak te kort is (geen maatwerk) of dat de manchetten van je shirt te lang zijn . Dit zorgt voor een armoedige look en dat is het laatste wat je wil op de mooiste dag van je leven.


Draag geen een riem en bretels tegelijkertijd

Als je een pantalon met riemlussen hebt is het de regel dat je een riem draagt. Bretels zijn in deze situatie overbodig. Je riem houdt die boel namelijk al op zijn plek. Mocht je toch bretels willen dragen, laat dan geen riemlussen op je pantalon produceren. Geef je tailor tijdens het bepalen van de styling aan dat je bretels wilt gaan dragen. Je tailor zorgt er dan voor dat aan de binnenkant van je pantalon aansluitingen zitten om je bretels aan te verbinden.

Draag geen bruine schoenen onder een grijs pak

Een andere etiquetteregel is dat je geen bruine schoenen onder een grijs pak behoort te dragen. Echter regels zijn er om gebroken te worden.
Persoonlijk vinden wij in sommige gevallen dat het wel mooi overkomt, afhankelijk van het type bruin en de afwerking van de schoenen.
Als je je graag aan de etiquetteregels wilt houden tijdens je bruiloft, kies dan voor een mooie zwarte lederen veterschoen.

Pochet en das nooit in dezelfde stof/kleur

Het is een etiquetteregel dat je je das en pochet nooit in dezelfde stof/kleur mag dragen.

Bestel een pochet bij je shirt

Een pochet maakt je trouwpak af. Uiteraard is het dragen van een pochet geheel uit vrije wil en geen regel. Wanneer je bij je trouwpak ook een maatshirt besteld geeft de stoffenproducent de keuze om uit dezelfde stof van het shirt een pochet te laten maken voor slechts €15,-  Dit is alleen tijdens de productie van het maatshirt mogelijk en niet achteraf. Als je nu al weet dat je tijdens je huwelijk geen pochet gaat dragen, raden we je bij deze alsnog aan een pochet aan te schaffen voor een mogelijk later moment.

 

Tip!  ” Indien mogelijk, laat je circa 8 weken voor je trouwdag opmeten.” 

Kies voor een leverancier van een totaalpakket

Tenzij je het leuk vind om meerdere leveranciers van de diverse benodigdheden van je trouwpak te bezoeken en daarvoor meerdere locaties te gaan bezoeken, raden wij je aan om een leverancier te zoeken van een totaalpakket. Veel trouwpakkenwinkels in Nederland hebben niet altijd de focus op de accessoires, die naar onze mening juist zorgen voor een perfecte afstyling. Hierdoor moet je je trouwpak bij leverancier A kopen, de das bij leverancier B en de schoenen bij leverancier C. Dit zorgt voor veel tijdverlies. Bij Rietbergh leveren wij alle benodigdheden rondom het trouwpak. Van morningcoats op maat, dassen, creatieve bowties tot schoenen van bekende schoenenmerken als Van Bommel, Magnanni, Santoni, enz. Ook leveren wij anti transpirerende ondershirts, manchetknopen en dress studs.

Lees de klantenreviews van je mogelijke leverancier

Tevreden klantenreviews geven aan dat de leverancier een betrouwbare partner is of juist niet. Op Weddingblog The Perfect Wedding (TPW) zijn de diverse klantenreviews van de verschillende leveranciers te zien. Degene met de meeste reviews wint. Koop daar je trouwpak : )

Drukte in een winkel met doorloop VS persoonlijke aandacht

Tevreden klantenreviews geven aan dat de leverancier een betrouwbare partner is of juist niet. Op Weddingblog The Perfect Wedding (TPW) zijn de diverse klantenreviews van de verschillende leveranciers te zien. Degene met de meeste reviews wint. Koop daar je trouwpak : )

 

” Kies voor een leverancier van een totaalpakket. Je kunt hierdoor in een keer slagen. “

Pin It on Pinterest